INSCRIERILE ONLINE PENTRU CURSA FAMILIEI – in perioada 4 mai – 15 iunie 2018.

REGULAMENT:
1. Echipele vor fi formate din minim un copil şi un adult. O echipa nu poate avea mai mult de 5 membri. Daca o echipa are in componenta 3 copii este obligatoriu ca aceasta sa fie completata cu 2 adulti.

2. Taxa de participare: 30 lei/membru. Aceasta cuprinde: numar de concurs, harta traseului, rehidratare la Cabana Fantanele, pasta party la sosire (masa concurentilor), diploma si medalia de finisher, acces la facilitatile campingului (cazare gratis la cort, acces la toalete, dusuri). Inscrierile se pot face online, in perioada 4 mai – 15 iunie 2018 sau la fata locului, doar vineri 29.06.2018, in intervalul 18.00-24.00, in limita a 10 locuri.

2. Echipament obligatoriu: pantalon lung, bluza cu maneca lunga, haina de ploaie, caciula/bandana, pachet hrana si lichide, numar de concurs si harta ( ultimele doua vor fi distribuite de organizatori).

3. Startul Cursei Familiei va fi dat din campingul Leon sambata 30.06.2018, intre orele 9.30 – 10.00. Echipele se vor valida in secretariatul de concurs, unde vor primi numarul de concurs si harta, iar fiecare adult din componenta echipelor va completa declaratia de responsabilitate. Startul nu va fi comun. Fiecare echipa participanta este libera sa plece in traseu in minutele imediat urmatoare validarii, in intervalul 9.30 – 10.00. Participantii sunt rugati sa se prezinte la linia de start pana la ora 10.

4. Cronometrarea se va face la secunda.

5. Traseul Cursei Familiei are o lungime de aproximativ 8 km si porneste din camping Leon, strabate statiunea Durau pana la intrarea in Parcul National Ceahlau, urcare pe traseu Cascada Duruitoare pana in Poiana Viezuri, apoi stanga pe curba de nivel pana la Cabana Fantanele de unde se revine catre zona de Start pe traseul de coborare. Traseul nu reprezinta dificultati in abordare fiind cu usurinta de parcurs in orice conditii.

6. Traseul este neamenajat si neprotejat de aceea exista un risc de ranire si/sau deces din pericolele obisnuite pentru competitiile outdoor. Acestea includ si nu se rezuma doar la: coliziuni cu autovehicule, cu alte vehicule, pietre, stanci, copaci, oameni, alte obiecte, caderi, alunecari, rani provocate de caldura, insolatie, deshidratare, arsuri, rau de altitudine, caderi de pietre, pamant, grindina, viituri, furtuni, fulgere, animale, incendii, efort fizic.

7. Traseul Cursei Familiei nu este inchis altor participanti la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turisti, animale si altii). Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident provocat si/sau in care au fost implicati participanti la CURSA FAMILIEI din cadrul MARATON “Bate Toaca”, survenit in timpul desfasurarii acestuia din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.

8. Fiecare echipa are obligatia sa urmeze traseul oficial, sa respecte indicatiile arbitrilor, sa nu foloseasca scurtaturi sau alte avantaje similare.

9. MARATONUL “BATE TOACA”se desfasoara in aria uneia dintre cele mai frumoase regiuni din Romania: PARCUL NATIONAL CEAHLAU. Lasarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee si/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine DESCALIFICAREA SI NEPOSIBILITATEA PARTICIPARII LA VIITOARELE EDITII “BATE TOACA“.

10. Echipele participante mai pot fi descalificate pentru:

  • nerespectarea regulilor competitiei
  • scurtarea traseului
  • modificarea numarului de concurs
  • lipsa de fair-play fata de participanti, oficiali, public etc.

11. Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri o echipa daca unul din membri acesteia s-a accidentat dupa start iar starea nu-i mai permite sa continue cursa sau in cazuri exceptionale. Orice echipa care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, este obligata sa anunte organizatorul, prin capitanul de echipa, la unul din urmatoarele locuri: start, punctele de control, sosire sau sunand la numarul de urgenta care va fi comunicat in momentul validarii. Orice echipa care se retrage din cursa va fi ajutata sa aleaga cea mai buna varianta de retragere, dar capitanul fiecareia este responsabil pentru: transportul membrilor echipei, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii. Exceptie fac cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

12. Pe traseul de coborare de la Cabana Fantanele concurentii Cursei Familiei care vor fi ajunsi din urma de participantii la probele individuale, trebuie sa ramana grupati, pe aceeasi parte a potecii, incetinind deplasarea, pentru a le oferi cale libera celorlati. Doar asa se pot evita accidentele sau alte evenimente neplacute. Concurentii Cursei Familiei nu au voie să acorde asistență celor din probele individuale ( apa, hrana, preluare echipament obligatoriu etc.) dar ii pot incuraja.

13. Echipele participante vor avea acces la punctul de rehidratare amenajat langa cabana Fantanele.

 

CONTACTEAZĂ-NE!

Cauta