INSCRIERILE PENTRU CURSA FAMILIEI – EDITIA 2019 S-AU INCHEIAT.

IN DATA DE 15.06.2019 VOR FI ELIMINATE DIN LISTA ECHIPELE CARE NU AU PLATIT TAXA DE PARTICIPARE.

LA FATA LOCULUI NU SE FAC INSCRIERI.

 

REGULAMENTUL CURSEI FAMILIEI:

1. Echipele vor fi formate din minim un copil şi un adult. O echipa nu poate avea mai mult de 5 membri. Daca o echipa are in componenta 3 copii este obligatoriu ca aceasta sa fie completata cu 2 adulti.

2. Taxa de participare: 50 lei/membru. Aceasta cuprinde: numar de concurs, harta traseului, rehidratare la Cabana Fantanele, pasta party la sosire (masa concurentilor), diploma si medalia de finisher, acces la facilitatile campingului (cazare gratis la cort, acces la toalete, dusuri). Inscrierile se pot face online, in perioada aprilie-10 iunie. In perioada 10 iunie-29 iunie nu se mai pot face inscrieri. De asemenea, NU se fac inscrieri la fata locului, indiferent de insistari, interventii prin intermediari, parteneri, sponsori etc.

2. Echipament obligatoriu pentru fiecare participant: rucsac, pantalon lung, bluza cu maneca lunga, haina de ploaie, caciula/bandana, pachet hrana si lichide, numar de concurs si harta (ultimele doua vor fi distribuite de organizatori).

3. Startul Cursei Familiei va fi dat din campingul Leon sambata 29.06.2019, intre orele 9.30 – 10.00. Echipele se vor valida in secretariatul de concurs inainte de start, unde vor primi numarul de concurs si harta, iar fiecare adult din componenta echipelor va completa declaratia de responsabilitate. Startul nu va fi comun. Fiecare echipa participanta este libera sa plece in traseu in minutele imediat urmatoare validarii, in intervalul 9.30 – 10.00. Participantii sunt rugati sa se prezinte la linia de start pana la ora 10.

4. Cronometrarea se va face la secunda.

5. Traseul Cursei Familiei are o lungime de aproximativ 8,5 km. Porneste din camping Leon,urca drumul judetean si strabate statiunea Durau pana la Sediul Administrativ al Parcului National Ceahlau(aproximativ 1,5 km de la start).Aici puteti cere informatii cu privire la numele, marcajele si directia traseelor de pe harta aflata la dvs. De aici se continua urcarea imediat in dreapta pe traseul marcat cruce rosie care duce catre Cascada Duruitoare pe o distanta de inca 1,6 km numai urcare. La punctul de rascruce de la km 3 al cursei veti parasi marcajul turistic cruce rosie care se duce in partea dreapta si va veti continua cursa spre stanga catre Cabana Fantanele pe traseul de lagatura cu aceasta marcat cu triunghi galben. Poteca pana la cabana are o lungime de aproximativ 2,2 km si trece la jumatatea lui prin poiana Nican. Ajunsi la Cabana Fantanele dupa primii 5 km ai cursei veti intalni voluntarii din punctul de control si rehidratare. Dupa ce va veti recupera fortele si  bucura de panorama Muntelui Ceahlau veti incepe coborarea spre statiunea Durau urmand traseul marcat cu banda rosie pana la intalnirea din nou cu sediul
Parcului National. De aici veti urma acelasi traseu pe care l-ati parcurs la urcare si veti trece linia de sosire tot in campingul Leon, locul de unde ati pornit in cursa.

7. Traseul Cursei Familiei nu este inchis altor participanti la trafic (autovehicule, vehicule, pietoni, turisti, animale si altii). Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita in trafic impuse de lege. Orice accident provocat si/sau in care au fost implicati participanti la CURSA FAMILIEI din cadrul MARATON “Bate Toaca”, survenit in timpul desfasurarii acestuia din nerespectarea regulilor de concurs si a regulilor de conduita in trafic impuse de lege, va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.

8. Fiecare echipa are obligatia sa urmeze traseul oficial, sa respecte indicatiile voluntarilor si organizatorilor, sa nu foloseasca scurtaturi sau alte avantaje similare.

9. MARATONUL “BATE TOACA”se desfasoara in aria uneia dintre cele mai frumoase regiuni din Romania: PARCUL NATIONAL CEAHLAU. Lasarea de resturi, ambalaje, echipament pe trasee si/sau distrugerea deliberata a mediului inconjurator va atrage dupa sine DESCALIFICAREA SI NEPOSIBILITATEA PARTICIPARII LA VIITOARELE EDITII “BATE TOACA“.

10. Echipele participante mai pot fi descalificate pentru:

  • nerespectarea regulilor competitiei
  • scurtarea traseului
  • modificarea numarului de concurs
  • lipsa de fair-play fata de participanti, oficiali, public etc.

11. Organizatorul isi rezerva dreptul de a opri o echipa daca unul din membri acesteia s-a accidentat dupa start iar starea nu-i mai permite sa continue cursa sau in cazuri exceptionale. Orice echipa care nu mai poate sau nu mai vrea sa continue cursa, indiferent de motiv, este obligata sa anunte organizatorul, prin capitanul de echipa, la unul din urmatoarele locuri: start, punctele de control, sosire sau sunand la numarul de urgenta comunicat la start. Orice echipa care se retrage din cursa va fi ajutata sa aleaga cea mai buna varianta de retragere, dar capitanul fiecareia este responsabil pentru: transportul membrilor echipei, ruta pe care o va folosi si actiunile ulterioare momentului si locului retragerii. Exceptie fac cazurile grave care nu permit deplasarea prin propriile mijloace.

12. Pe traseul de coborare de la Cabana Fantanele concurentii Cursei Familiei care vor fi ajunsi din urma de participantii la probele individuale, trebuie sa ramana grupati, pe aceeasi parte a potecii, incetinind deplasarea, pentru a le oferi cale libera celorlati. Doar asa se pot evita accidentele sau alte evenimente neplacute. Concurentii Cursei Familiei nu au voie să acorde asistență celor din probele individuale ( apa, hrana, preluare echipament obligatoriu etc.) dar ii pot incuraja.

13. Echipele participante vor avea acces la punctul de rehidratare amenajat langa cabana Fantanele.
NOTA: Va rugam sa faceti inscrierea in timpul alocat online acestei proceduri, respectiv pana la data de 10 iunie inclusiv. Astfel vom fi informati corect asupra numarului participantilor si ne va ajuta foarte mult din punct de vedere logistic.